Optiek Dumont Kids

Optiek Dumont Kids startte als Kinderoptiek Kadee 0-10. Kaat begon haar speciaalafdeling kinderbrillen in 2000. Een geheel nieuw gegeven voor kinderbrillen in de regio was een feit. Kinderoptiek Kadee is speciaal door de aanpak, de keuze en de locatie. Als voormalige onderwijzeres schoolde Kaat zich om tot opticien maar de liefde voor de kinderen werd er alleen maar groter door.

Hierdoor gedreven bouwde ze de kinderafdeling uit op de mezzanine in de winkel. Wij hebben bij Kadee een heel ruime keuze monturen en zonnebrillen voor kinderen van 0 jaar tot einde basisschool. Om deze collectie actueel en origineel te houden bezoeken we jaarlijks de vakbeurzen in zowel Milaan als Parijs. Ons atelier volgde ook de groei van Kadee ,dat intussen Optiek Dumont Kids heet, en gaat er prat op om de dunste glazen te kunnen leveren voor alle kinderbrillen nu ook met kidsverzekering.

Alle kinderen krijgen een gratis ravotbril bij aankoop van hun bril. Met deze ravot/SOS-bril kunnen de kinderen ongehinderd stoeien of krijgen ouders uitstel om langs te komen voor herstellingen indien nodig.

 

 

missie

We hebben een missie en die is "maak dat elk kind dat een bril moet dragen gelukkig is met die bril en dat elke ouder dat zelfde geluk kan delen. "

 

lees meer

collectie

Onze collectie kindermonturen en zonnebrillen wordt samengesteld tijdens het bezoeken van vakbeurzen in Parijs en Milaan.

lees meer

Glazen voor kinderen, onze zorg.

Dat een kinderbril iets apart is vindt wellicht iedereen maar dat de aanpak van het glas in de kinderbril ook apart is, daar staan weinig mensen bij stil.

lees meer

ravotbril

Als toonaangevende optiekzaak op het vlak van kinderbrillen hebben we jaren terug de 'ravotbril' uitgevonden. Omdat onze missie staat voor het geluk van het kind willen we dat de bril nooit dat geluk in de weg staat. Daarom is er voor ruige spelletjes of bij onvoorziene situaties altijd een reservebril die wij volledig gratis wegschenken.  

lees meer

zonnebrillen

Wist je dat een kinderoog veel transparanter is dan dat van een volwassene? Hoewel we dat niet beseffen zien we niet meer zo helder als toen we klein waren. Hierdoor is een kinderoog ook veel gevoeliger voor licht en schadelijk UV. Om de delicate ogen van de kinderen te beschermen is het goed om een zonnebril op te zetten. Een goede en veilige zonnebril is sterk, comfortabel en beschermd volledig tegen UV en verblinding.

lees meer

occlusietherapie

Occlusietherapie of het afplakken van een oog is belangrijk wanneer er gevreesd wordt voor amblyopie of 'lui oog'.

Door de oogarts kan worden beslist om een oog periodiek meer te stimuleren door het andere af te plakken.  Hierdoor wordt een 'zwakker' oog geprikkeld en kan het visueel centrum in de hersenen verder ontwikkelen.

Occlusiepleisters kunnen worden door het RIZIV terugbetaald via de optiek.  Vraag zeker een voorschrift aan je oogarts. Ook bestaan er steeds meer tussenkomsten door aanvullende verzekeringen bij diverse ziekenfondsen.

lees meer